Україна

У школах Вінниці продовжили карантин через гепатит А


У школах Вінниці продовжили карантин через гепатит А

У медзакладах області перебуває 54 пацієнти, решта – вдома. Виписали вже 128 людей, відомо тільки про один новий випадок захворювання в області.

На Вінниччині уповільнюється розповсюдження гепатиту А, але у Вінниці продовжили карантинні заходи в навчальних закладах. Про це повідомила пресслужба Вінницької ОВА.

Під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій керівник Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Зайцева повідломила про один новий випадок захворювання.

Повідомляється, що в медзакладах області перебуває 54 пацієнти, решта – вдома. Виписали вже 128 людей.

“Ймовірно, інфекція виникла саме у місті Вінниця, тому що усі захворілі жителі громад бували в обласному центрі. Фахівці продовжують досліджувати вогнища хвороб, вакцинувати за бажанням людей, які контактували з інфікованими, а також медичних працівників. У Вінниці продовжуємо дистанційну форму навчання ще на тиждень. Далі спостерігатимемо за ситуацією. Масові заходи та ярмарки залишаються під забороною”, – зазначила перший заступник голови ОВА Наталя Заболотна.

Повідомляється також про позачергові обстеження працівників торгівлі на ринках і в продовольчих павільйонах, а також усіх суб’єктів господарювання, де були зареєстровані хворі на гепатит А. 

Раніше у МОЗ заперечили епідемію гепатиту А.

Гепатит А: чи введуть карантин через спалах хвороби Боткіна

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button