Україна

У Сеулі затримали працівника українського посольства за дебош


У Сеулі затримали працівника українського посольства за дебош

Після аналізу обставин інциденту Міністерство закордонних справ відкликало дипломата в Україну.

У Південній Кореї затримали працівника українського посольства за звинуваченням у нападі на працівника бару та поліцейського в стані алкогольного сп’яніння. Про це 26 липня повідомила телекомпанія KBS.

Зазначається, що інцидент стався 25 липня. Працівник українського дипвідомства нібито влаштував сварку перед баром, напав на співробітника закладу, який намагався його зупинити, а також на правоохоронця, що приїхав на виклик.

Посольство України у Сеулі заявило, що співпрацює з корейською владою, щоб забезпечити повне та неупереджене розслідування справи. Українські дипломати висловили вибачення корейській громадськості та усім причетним “за будь-які страждання або незручності, спричинені інцидентом”. 

Речник МЗС України Олег Ніколенко наголосив, що після оперативного аналізу ситуації ухвалено рішення про негайне відкликання дипломата із довготермінового відрядження та його повернення до України. 

Нагадаємо, раніше посол Китаю у Франції Лу Шає ввів європейські країни у “дипломатичний шок”, поставивши під сумнів суверенітет колишніх радянських республік.

У Бразилії російський дипломат вдарив жінку, яка протестувала проти війни

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button