Україна

У селах Херсонщини дуже критична ситуація – ОК Південь


У селах Херсонщини дуже критична ситуація - ОК Південь

Сили оборони півдня повідомили про те, що у невеликих населених пунктах Херсонської області проблеми з наданням медичної допомоги та товарами першої необхідності.

 
Ситуація у селах Херсонщини “дуже критична”. На цьому наголосила начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу в понеділок, 18 липня.
 
“Загалом Херсонська область, перебуваючи під окупацією, звичайно, має певні проблеми, зокрема, з комунікаціями. Не лише із зв’язком, а із забезпеченням електрикою, водою та газом,” – зазначила вона.
 
Представниця прес-центру розповіла також про “дуже критичну” ситуацію в багатьох селах.
 
“Багато будинків розбито, і об’єкти соціальної інфраструктури зруйновано. А це означає, що і надання медичної допомоги утруднено, і товарів першої необхідності немає”, – зазначила вона.
 
За її словами, російські окупанти намагаються розмістити свої підрозділи ближче до місць перебування мирного населення, щоб використати їх як “живий щит”.
 
Гуменюк додала, що російські війська “намагаються закріпитися на тих рубежах, до яких ми їх уже дотиснули”.
 
“Враховуючи специфіку ведення боїв у степовій зоні, їм, справді, потрібні залізобетонні конструкції. Оскільки розташуватися на відкритій поверхні, зробити для себе укриття дуже складно. Вони намагаються бодай якось себе захистити, тому що вони досить деморалізовані і шукають спосіб взагалі змитися звідти. Але, знаючи політику спілкування всередині ворожого війська, їм це теж не дають зробити”, – підсумувала вона.
 
Нагадаємо, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань заявив, що окупанти готуються до вуличних боїв у Херсоні.
 
Крім того, російські окупанти збільшили кількість техніки та військових на кордоні Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button