Україна

У Рубіжному снаряд РФ влучив у цистерну з азотною кислотою

У Рубіжному снаряд РФ влучив у цистерну з азотною кислотою

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Дим від вибуху в Рубіжному

Жителів міста закликали не виходити з укриттів, а також щільно зачинити вікна та двері, щоб уникнути ураження дихальних шляхів та очей.

Під час обстрілу Рубіжного на Луганщині російські війська влучили у цистерну з азотною кислотою. Про це 5 квітня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він закликав мешканців міста не виходити з укриттів, а тим, хто перебуває в приміщеннях, – зачинити двері та вікна.

“Азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при потраплянні на шкіру та слизові.

Пари кислоти мають подразнювальну дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з’являються ознаки бронхіту, запаморочення, сонливість, при тяжких отруєннях – набряк легень. Для захисту від пари та туману азотної кислоти користуються протигазами”, – наголосив Гайдай.

Голова ОДА рекомендував підготувати вологі маски для обличчя та нагадав, що при місцевому впливі на очі азотна кислота спричиняє тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон’юнктиви, що призводить до втрати зору.

“Перша допомога: при потраплянні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При потраплянні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти слід промивати шлунок великою кількістю води”, – уточнив губернатор.

Раніше повідомлялося, що війська РФ застосували у Рубіжному фосфорні бомби.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button