Україна

У розвідці відреагували на “православні ПВК”


У розвідці відреагували на православні ПВК

Ніяких приватних військових кампаній в Росії не існує – це все продовження діяльності російських спецслужб, зазначив Андрій Юсов.

Російська православна церква є частиною спецслужб Російської Федерації. Про це у четвер, 19 жовтня, сказав представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону коментуючи інформацію про появу так звани “православних ПВК”.

“Російська православна церква нічого спільного з вірою і релігією не має. Це частина спецслужб Російської Федерації”, – заявив він.

Він нагадав, що і раніше священники РПЦ брали участь у воєнних діях, благословляли і освячували ракети, зброю, брали участь у навчанні російських військових і мотивували пересічних росіян до геноциду проти українців

Висловлюючись стосовно приватних військових кампаній, які, за даними СБУ, діють під крилом РПЦ, Юсов підкреслив: “Ніяких приватних військових кампаній в Росії не існує – це все продовження діяльності російських спецслужб, які фінансуються з бюджетних і навколобюджетних структур і виконують поставлені режимом завдання”.

На його думку, поява ПВК у складі РПЦ свідчить, що “останні маски з РПЦ ФСБ знято”.

Нагадаємо, раніше у четвер в СБУ повідомили, що РПЦ створює приватні військові компанії для війни в Україні.

Також сьогодні Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про заборону УПЦ МП.

На співпраці з Росією викрито понад 60 кліриків УПЦ МП

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button