Україна

У Росії почали приховану мобілізацію – голова ГУР

У Росії почали приховану мобілізацію - голова ГУР

Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські військові

Влада РФ розглядає зміни щодо можливості призову в будь-який момент і підвищення відповідальності за ухилення від проходження військової служби.

Росія почала приховану мобілізацію та знімає зі зберігання стару техніку. Про це в ефірі телемарафону заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

За його словами, прихована мобілізація йде двома різними шляхами.

“Перший – це фактична мобілізація, а другий – використання резервістів. У них це називається БАРС – бойовий армійський резерв країни (страны), тобто це по суті резервісти, яких на короткострокові контракти залучають до виконання бойових дій. Ці факти абсолютно підтверджені, у нас є полонені, які були залучені за цією системою”, – уточнив Буданов.

Глава ГУР зазначив, що Росія не оголошує мобілізацію публічно, оскільки це ще більше вдарить по економіці країни в умовах санкцій. Крім того, влада не зможе пояснити причини таких дій, коли “в армії РФ все йде за планом”.

За даними розвідки, в Росії розглядають зміни щодо можливості призову в будь-який момент і підвищення відповідальності за ухилення від проходження військової служби.

Також Буданов заявив, що російська армія зіткнулася з нестачею військової техніки та розконсервує запаси 1960-1980 років на складах. Він наголосив, що після такого тривалого зберігання ця техніка “лише умовно може називатися бойовою”.

Раніше повідомлялося, що Росія не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України підрозділів.

У РФ відправляють на війну випускників училищ та починають ділити владу – ГУР


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button