Україна

У росіян паніка через прорив ЗСУ на лівий берег Херсонщини – ISW


У росіян паніка через прорив ЗСУ на лівий берег Херсонщини - ISW

Російські блогери на тлі останніх подій в Херсонській області намагаються применшити поразки армії РФ.

Окупанти у паніці через прорив українських воїнів на лівий берег Херсонської області: російські пропагандисти кричали про те, що ЗСУ загрожують їм у цьому районі, та різко змінили риторику. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

В РФ запевняють своїх громадян, що прорив ЗСУ на лівий берег “не такий глобальний”. Проте паніка росте і серед сами пропаганадистів.

Українські військові, тим часом, заявили про ведення боїв за повний контроль над селом Кринки (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро).

Російські провоєнні блогери стверджували, що ЗСУ зберігають позиції в Кринках, але не погоджувалися щодо масштабів цих позицій. Один із них стверджував, мовляв, українські війська просунулися майже на два кілометри на південь від населеного пункту. Інший говорив, що українські сили контролюють усі Кринки, а третій спробував спростувати це твердження, переконуючи, що росіяни “витіснили” українців з позицій на південній околиці села.

В ISW зауважують, що пропагандисти намагаються применшити поразки армії РФ та розповідають, що ті все ще обстрілюють українські позиції біля Антонівського мосту на північ від Олешок (7 км на південь від Херсона та 4 км від річки Дніпро) та залізничного Антонівського мосту на північ від Пойми (10 км на південний схід від Херсона та 4 км від Дніпра).

Один блогер промовився, що бойові дії велися поблизу Кринок і Піщанівки (12 км на південний схід від Херсона та 3 км від Дніпра). 

В ISW зазначають, що українські Сили оборони зберігають присутність на лівому березі Херсонщини після того, як у ніч з 17 на 18 жовтня розпочали масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції.

Раніше в ISW вже повідомляли, що українські військові продовжили більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції на лівому березі Херсонської області та закріпилися у селі Кринки.

Крім того, на поточному тижні ISW повідомив, що ЗСУ висадилися на лівобережжі Херсонщини і зайняли позиції ворога.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button