Україна

У РНБО розповіли про нові фейки Кремля

У РНБО розповіли про нові фейки Кремля

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

У РНБО розкрили чергові фейки російської пропаганди

Маніпуляції та дезінформація РФ стосується отримання російських паспортів, відносин Києва та Берліна, а також постачання в Україну вертольотів зі США.

Центр протидії дезінформації при РНБО 8 червня оприлюднив нові фейки та маніпуляції російської пропаганди щодо ситуації в Україні.

Так, у РФ активно розповсюджують інформацію про отримання російських паспортів у Херсонській області, звинуватили США у порушенні зобов’язань через постачання в Україну вертольотів Мі-17, а також тиражують новини про погіршення дипвідносин між Берліном та Києвом.

“Колаборант – “керівник” Херсонської області В. Сальдо заявив, що “жителі всієї України, незалежно від місця реєстрації, зможуть подати заявку на отримання російського паспорта в Херсонській області”, – зазначили у РНБО та пояснили, що такі заяви потрібні для створення ілюзії зацікавленості українців в отриманні громадянства РФ.

Також маніпуляцією є заява посольства РФ у Вашингтоні про те, що “США порушують зобов’язання, поставляючи Києву гелікоптери Мі-17, які призначалися для Афганістану”, а передачу артилерійських систем там назвали “безвідповідальністю, яка загрожує непередбачуваними наслідками”.

Крім того, за даними РНБО, російські ЗМІ почали тиражувати дезінформацію – новину про те, що “дипломатичні відносини Німеччини з Україною погіршуються, і ФРН все більше схиляється у бік РФ”, обґрунтовуючи це “відмовою міністра закордонних справ Анналени Бербок від спілкування з українським послом, що пояснюється її наміром говорити лише з міністрами.

Нагадаємо, у РФ поширюють відвертий фейк про “відсутність” втрат російських військ в Україні.

РФ готує теракт, щоб припинити постачання зброї в Україну – РНБО


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button