Україна

У Рівному учасника “ДНР” засудили до 13 років позбавлення волі


У Рівному учасника ДНР засудили до 13 років позбавлення волі

Чоловік, маючи проросійські погляди, наприкінці 2015 року вступив до так званого загону із проведення спеціальних рятувальних робіт особливого ризику “Легіон” МНС ДНР”.

За підтримку публічного обвинувачення прокурорами Рівненської обласної прокуратури донеччанина визнано винним в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). За результатами спеціального судового розгляду його засуджено до 13 років позбавлення волі. Про це повідомляє 1 липня Офіс Генерального прокурора.

У ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, що чоловік, маючи проросійські погляди, наприкінці 2015 року вступив до так званого загону з проведення спеціальних рятувальних робіт особливого ризику “Легіон” МНС ДНР”. Там він виконував функції “командира загону”, воював зі співробітниками правоохоронних органів України та військовослужбовцями ЗСУ, задіяними у проведенні АТО/ООС.

Початок терміну відбування покарання засудженому обчислюватимуть із дати затримання та реального виконання покарання.

Досудове розслідування проводило Управління СБУ у Рівненській області.

Нагадаємо, раніше суд на Полтавщині засудив до 15 років в’язниці дев’ятьох бойовиків так званої “ДНР”, які потрапили в полон у Харківській області.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button