Україна

У РФ зібралися допитувати евакуйованих військових із Азовсталі

У РФ зібралися допитувати евакуйованих військових із Азовсталі

Фото: t.me/polkazov

Військових вивезли на непідконтрольну Україні територію

Евакуйовані з Маріуполя українські військові пройдуть процедуру встановлення особи. У Росії хочуть перевірити їх “на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів”.

 

Російські силові структури планують провести допити захисників Маріуполя, евакуйованих із території заблокованого окупантами заводу Азовсталь. Про це повідомив офіційний Telegram-канал Слідчого комітету Російської Федерації.

 

“Слідчі СК Росії в рамках розслідування кримінальних справ про злочини українського режиму проти мирного населення Донбасу допитають бойовиків, що здалися на комбінаті Азовсталь у Маріуполі. Російські слідчі встановлять особи націоналістів, перевірять їх на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів, а отримані в ході допитів відомості будуть зіставлені з іншими даними, що є в матеріалах кримінальних справ”, – йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Верховний суд Росії має намір розглянути справу про визнання українського батальйону Азов терористичною організацією.

 

Увечері 16 травня розпочалася операція з порятунку військових ЗСУ з Азовсталі. З території металургійного комбінату Азовсталь у Маріуполі до непідконтрольних Києву населених пунктів вивезли перших 264 українських військових: 53 тяжко поранених доправили до лікарні в Новоазовську, решту 211 – до Оленівки. Для подальшого повернення бійців додому буде проведено процедуру обміну.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button