Україна

У РФ пояснили проведення масових військових навчань поблизу українського кордону – 1News

МЗС Росії продовжує наполягати на тому, що Москва не має планів на організацію військового вторгнення на територію України

Речник МЗС РФ Марія Захарова
Фото з відкритих джерел

У Росії причиною масових військових навчань поблизу українського кордону називають масштабне постачання зброї в Україну з боку США. Про це під час брифінгу повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Говорячи про російсько-білоруські навчання, Захарова зазначила, що вони були заздалегідь анонсовані. Запрошення на них отримали військові аташе іноземних держав та журналісти.

“Нам приховувати нічого. Ми діємо відкрито… Готові відповідати на запитання. Проблема в тому, що ми готові, але західні ЗМІ ігнорують це”, – заявила Захарова.

За її словами, з початку року із США в Україну доставили понад 40 американських військово-транспортних літаків зі зброєю. А з 2014 року США витратили на військову допомогу Україні 2,7 мільярда доларів.

1News за темою: Протитанкові ракети, гранатомети і спецназ. Яку військову допомогу Україні надали союзники

Захарова також заявила, що інформаційна кампанія американських ЗМІ про російське вторгнення в Україну була необхідною, щоб мотивувати розширення поставок зброї Києву.

МЗС Росії продовжує наполягати на тому, що Москва не має планів на організацію військового вторгнення на територію України і вважає, що заяви західних політиків щодо навчань є спекуляцією.

Нагадаємо, наприкінці січня у Міністерстві оборони України анонсували отримання матеріально-технічної допомоги від США (на суму 200 млн доларів) з орієнтовним обсягом до 45 літако-рейсів. Допомога включає засоби оборонного характеру: боєприпаси, засоби контрбатарейної боротьби, протитанкові засоби, стрілецьке озброєння тощо.

Відтоді літаки зі зброєю США все прибувають до України. Наприклад, 3 лютого до Києва привезли 80 тонн військових вантажів для підтримки ЗСУ, 9 лютого прибуло ще понад 80 тонн боєприпасів.

А 10 лютого в Україну прибули аж два літаки зі 130 тоннами допомоги. Резніков пожартував, що в аеропорту Бориспіль “день відкритих дверей”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button