Україна

У разі наступу РФ на Україну “Північний потік-2” не будуть запускати, – канцлер Німеччини – 1News

Олаф Шольц
Reuters / Annegret Hilse

При цьому канцлер Німеччини був дуже обережним у висловлюваннях щодо того, як далеко він готовий зайти у цьому питанні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив, що російський газопровід “Північний потік-2” не буде запущений, якщо Росія піде в наступ на Україну. Про це він заявив під час виступу перед сенаторами США, розповів лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл, якого цитує AFP.

“Гарна новина полягає в тому, що він підтвердив те, що президент Байден сказав вчора: якщо вторгнення станеться, “Північний потік-2″ не запрацює”, – зазначив він.


При цьому, Шольц був дуже обережним у висловлюваннях щодо того, як далеко він готовий зайти, щоб покарати РФ, якщо напад на Україну буде здійснено.

“Ми абсолютно єдині щодо санкцій проти Росії і ми зробимо ті самі кроки, і вони будуть дуже і дуже важкими для Росії”, – наголосив канцлер на спільній пресконференції з Байденом.

Водночас, коли його просили прямо прокоментувати “Північний потік-2”, він неодноразово уникав згадки його назви і відмовлявся прямо підтвердити, що підтримає ліквідацію інфраструктури.

1News за темою: США виключають запуск “Північного потоку-2” протягом наступних місяців, – Салліван

Нагадаємо, раніше представниця Міністерства економіки та захисту клімату Німеччини Беат Барон заявила, процес сертифікації газопроводу “Північний потік – 2” буде відновлено за умови, що німецький регулятор отримає всі необхідні документи.


Джерело

Back to top button