Україна

У рамках реформи в «Укрзалізниці» створили перші дві філії

В рамках структурної реформи Укрзалізниці підприємство поділили на оператора інфраструктури “УЗ Інфра” та філію вантажних перевезень “УЗ Карго”, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури.

“Планом заходів з реформування залізничного транспорту також передбачено впровадження структурної реформи Укрзалізниці. І ці перетворення вже розпочаті – затверджено нову організаційну структуру УЗ, що відповідає європейським директивам, а також утворено філію вантажних перевезень “УЗ Карго” та оператора інфраструктури “УЗ Інфра”, – коментує поділ міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він також підкреслив, що для повноцінної реформи залізниці необхідна наявність конкурентного ринку перевезень, який передбачається законопроєктом “Про залізничний транспорт”. Міністр сподівається, що його прийняття в Раді може відбутися до кінця року.

Зазначається, що “структурна трансформація Укрзалізниці також дозволить забезпечити прозорість фінансових потоків всередині товариства, підвищити якість управління кожним видом діяльності та підготуватися до появи приватних конкурентів на ринку залізничних перевезень”.

 

 

Back to top button