Україна

У Раді зробили заяву щодо економічного бронювання


У Раді зробили заяву щодо економічного бронювання

Член комітету ВР з питань нацбезпеки Федір Веніславський не бачить достатньої кількості голосів у парламенті для прийняття економічного бронювання.


У Верховній Раді немає достатньої кількості голосів для прийняття економічного бронювання, але цю ідею поки що “не поховали”. Про це сказав член комітету ВР з питань нацбезпеки Федір Веніславський в інтерв’ю Radio NV.
 
“На сьогодні я не бачу в Раді достатньої кількість голосів для підтримки економічного бронювання. Тому що це ще один розділ між тими, хто має гроші, і тими, хто таких грошей не має”, – сказав нардеп.

При цьому він зазначив, що від ідеї економічного бронювання все таки не відмовились. “Це питання дуже дискутивне і воно корелюється з тими мільйонами, які заробляють на тіньових схемах”, – пояснив Веніславський.
 
Також нардеп прокоментував заяви щодо введення термінів служби для військових. Він вважає, що вони робились для того, “щоб сподобатися військовослужбовцям”.
 
“Дискутувалося про 12 місяців на передньому краї, 18, потім в кінці – про 36 місяців. Але після закритого звернення головнокомандувача ЗСУ, начальника Генштабу, міністра оборони, для всіх колег з різних фракцій було надано інформацію про те, скільки сил концентрує ворог, скільки сил є в нас. І в таких умовах приймати якісь строкові рамки для можливості звільнення з військової служби, було точно загрозою національній безпеці”, – пояснив він.
 
Веніславський додав, що на фронті кількість окупантів щомісяця збільшується на десятки тисяч чоловік.
 
На питання, чи вимагають нардепи у Міноборони виконання доручення щодо термінів служби, Веніславський сказав: “Вимагати внесення такого законодавчого акту чи законопроєкту в нинішніх умовах – це ще один крок до втрати державності”.

Нагадаємо, у червні Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт про економічне бронювання від мобілізації. Згідно з цим проєктом, кожне підприємство, яке сплачує військовий збір у 20 тисяч гривень на місяць за працівника, має можливість його забронювати.

При цьому розглядається три основні концепції економічного бронювання в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × five =

Back to top button