Україна

У Раді заперечують надходження оновленого законопроєкту про мобілізацію


У Раді заперечують надходження оновленого законопроєкту про мобілізацію

Як тільки такий документ з’явиться, суспільство дізнається про це з офіційних джерел, запевнив Олександр Завітневич.

Верховна Рада не отримувала від Кабміну оновлений законопроєкт щодо мобілізації. Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич у Facebook в середу, 24 січня.

Хочу спростувати ці неправдиві повідомлення. Станом на зараз жодних подібних законопроєктів від уряду до Верховної Ради не надходило. Як тільки такий документ з’явиться, суспільство дізнається про це з офіційних джерел, а сам законопроєкт буде доступний для ознайомлення на сайті парламенту, – написав нардеп.

Завітневич закликав представників ЗМІ користуватися офіційними джерелами.

Раніше у середу видання Цензор.НЕТ повідомило, що Міноборони начебто внесло до Ради доопрацьований законопроєкт про мобілізацію і вже завтра його розгляне робоча група. Також було оприлюднено скріншоти документа, за який начебто мають голосувати нардепи.

Як відомо, 25 грудня Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але 11 січня після дискусій у парламенті уряд офіційно відкликав законопроєкт про мобілізацію.

Додамо, що Міністерство оборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button