Україна

У Раді створили тимчасову комісію з питань захисту прав інвесторів


У Раді створили тимчасову комісію з питань захисту прав інвесторів

Кількісний склад ТСК становитиме 15 народних депутатів. Строк діяльності ТСК – один рік з дня її утворення.

У Верховній Раді утворили Тимчасову спеціальну комісію з питань захисту прав інвесторів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Кількісний склад ТСК становитиме 15 народних депутатів. Очолила ТСК народна депутатка Галина Янченко, заступницею голови стала депутатка Лариса Білозір. Строк діяльності ТСК – один рік з дня її утворення.

Метою ТСК з питань захисту прав інвесторів є забезпечення формування та реалізації державної політики з питань створення умов для інвестиційної діяльності в Україні та захисту прав і свобод інвесторів, здійснення збору та аналізу інформації стосовно випадків порушення прав бізнесу органами державної влади, зокрема, які носять системний характер, здійснення аналізу існуючого стану інвестиційної привабливості України та виявлення факторів, що перешкоджають його поліпшенню, здійснення аналізу рівня законодавчого захисту прав та свобод бізнесу і забезпечення підготовки пропозицій щодо внесення змін до законодавчих актів стосовно посилення захисту прав бізнесу.

ТСК сприятиме створенню умов розвитку інвестиційної діяльності у малий та середній бізнес в Україні, оперативному реагуванню на випадки порушення прав бізнесу з боку представників державної влади та органів місцевого самоврядування, розширенню парламентської співпраці з бізнес-асоціаціями та профільними структурами.

Нагадаємо, Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки інвесторів в Україні.

Також повідомлялося, що Рада ухвалила реформу корпоративного управління держпідприємств.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button