Україна

У Раді пропонують розкрити втрати України на війні


У Раді пропонують розкрити втрати України на війні

Усвідомлення справжніх втрат України у війні покаже людям, що втрати “не такі великі, як вони самі собі уявляють”, вважає Давид Арахамія.

Голова фракції Слуга народу Давид Арахамія пропонує розкрити дані про втрати Україні у війні з Росією, які “набагато менші”, ніж 100 тисяч загиблих. Про це повідомляє LB.ua у п’ятницю, 26 січня.

Народний депутат розповів, що пропонував президентові Володимиру Зеленському розсекретити дані про втрати України на війні. Але глава держави поки не ухвалив рішення щодо цього.

“Коли ви ідете на вулиці і питаєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше ніж 100 тисяч. А наші втрати набагато менші”, – запевнив він.

Арахамія вважає, що усвідомлення справжніх втрат України у війні покаже людям, що втрати “не такі великі, як вони самі собі уявляють”.

Як відомо, військове командування не розголошує втрати України у війні з Росією. Це пояснювалось, зокрема, і тим, що ці дані можуть допомогти ворогу.

Нагадаємо, у серпні 2023 року газета The New York Times з посилання на американських посадовців оцінила загальну кількість поранених і вбитих військових з боку України та Росії в майже 500 тисяч, більшість з них – росіяни.

Зеленський розповів про втрати України у перший день війни

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button