Україна

У Раді пояснили, яким учителям загрожує покарання за колабораціонізм


У Раді пояснили, яким учителям загрожує покарання за колабораціонізм

Педагогів на тимчасово окупованих територіях, які погодяться викладати російські програми, можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

 
Вчителів на тимчасово окупованій території можуть притягнути до відповідальності за співпрацю з країною-агресором. Зокрема, якщо педагоги почнуть викладати предмети за освітніми програмами Росії. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак на брифінгу у середу, 31 серпня.
 
“Вчителі, які спробують розпочати навчання за російськими програмами, за нашим законодавством прирівнюються до колаборантів та підпадають під дію Кримінального кодексу України з усіма негативними наслідками”, – зазначив він.
 
Парламентарій наголосив, що це не стосується дітей, оскільки “діти у маленькому віці не розуміють, що відбувається”. Також він додав, що влада розуміє: батьки можуть бути залякані, і діти йдуть до школи з примусу.
 
Бабак зазначив, що більшість вчителів у населених пунктах на захопленій території відмовляються працювати із загарбниками.
 
За його словами, у тимчасово окупованих регіонах розташовано близько 1300 шкіл. Ці навчальні заклади поки що працюватимуть онлайн.
 
Зазначимо, що ДБР пояснило, як чиновникам не стати колаборантами на тимчасово окупованих територіях.
 
Крім того, в Україні порушили тисячу справ проти колаборантів. Повідомлення про підозру у скоєнні злочину вже отримали 174 особи.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button