Україна

У п’ятницю слід очікувати на масований ракетний обстріл – Жданов


У п ятницю слід очікувати на масований ракетний обстріл - Жданов

Полковник запасу ЗСУ Олег Жданов вважає, що насамперед обстріли можуть спрямовуватись на українські засоби ППО. Тому вимагає не ігнорувати сигнали тривоги.

У п’ятницю, 15 липня, потрібно вкрай відповідально поставитися до сигналів повітряних тривог, адже можливі активні ракетні обстріли території України. Про це заявив в ефірі програми Великий Львів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

“Ми бачили, що коли 13 липня по всій країні оголосили повітряну тривогу, над Білоруссю літав розвідувальний літак. Це літак далекої радіолокаційної розвідки. До речі, незрозуміло, навіщо було вмикати сирени по всій країні… У цей момент він міг засікати всі радіолокаційні станції. Термін обробки зібраної інформації таким літаком може становити до 36 годин”, – пояснив Жданов.

За його словами, це означає, що вже в п’ятницю вранці вони можуть мати нові цілі та цілком ймовірні нові ракетні удари по країні. Зокрема, груповий удар передбачає запуск кількох ракет, масований – коли запускають десятки ракет.

“Передусім, це можуть бути удари по наших об’єктах ППО. Якщо ми припускаємо таку ймовірність, то мобільні комплекси повинні змінити свої позиції, а стаціонарні захищатимуть себе самі”, – додав Олег Жданов.

Нагадаємо, вранці 14 липня ракетного удару зазнав центр Вінниці. Загинули 23 особи, ще із 42 немає зв’язку. В Офісі президента повідомили, що удару по Вінниці росіяни завдали ракетами Калібр, які випустили з підводного човна у Чорному морі. Дві з них були збиті зенітними ракетними військами ЗСУ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button