Україна

У ПСУ сказали, скільки ракет накопичила РФ


У ПСУ сказали, скільки ракет накопичила РФ

Протягом осені Російська Федерація могла накопичити на військових складах сотні бойових ракет.

Росія влітку продовжувала виробляти ракети, проте наразі загарбники інтенсивних обстрілів території України не проводять. Як сказав у п’ятницю, 24 листопада в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, це може свідчити, що РФ накопичує ракети. 

За його словами, на російських військових складах може знаходитися до 900 далекобійних високоточних ракет.

“Якщо у підсумку рахувати, понад 100 ракет кожного літнього місяця приблизно використовувала. Вже в осінні місяці ті, що пройшли, таких інтенсивних обстрілів ракетами не було. Ми бачимо більше Х-59, Х-31. Але є теж Іскандер-М, Іскандер-К”, – сказав речник.

Ігнат зазначив, що, за інформацією Генштабу і Повітряних сил, восени країна-агресор на місяць використовує кілька десятків ракет для ударів по території нашої держави.

Він додав, що якась кількість ракет може перебувати на окупованому росіянами півострові.

Окупанти під час повітряних атак по Україні із застосуванням ударних дронів змінюють тактику. Останнім часом вони запускають безпілотники групами по кілька хвиль, що і призводить до тривалих повітряних тривог. 

Нагадаємо, останні кілька тижнів повітряні тривоги в Україні, які оголошуються через злети російських МіГ-31К, тривають від трьох до чотирьох годин. Повітряні сили ЗСУ пов’язують це з навчаннями російської армії із дозаправлення винищувачів в небі. Такі маневри впливають на життя українців: під час повітряних тривог більшість закладів і установ припиняють роботу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button