Україна

У ПСГ закачано 600 млн м³ газу євротрейдерів


У ПСГ закачано 600 млн м³ газу євротрейдерів

Україна може запропонувати європейським партнерам до 15 млрд кубометрів своїх підземних газових сховищ (ПГС),

В українські підземні газосховища закачано близько 600 млн кубометрів газу європейських трейдерів. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю Bloomberg, передає Міненерго.

За його словами, Україна може запропонувати європейським партнерам до 15 млрд кубометрів своїх підземних газових сховищ (ПГС), і компанії вже починають ними користуватися.

“Україна має найбільші газові сховища в Європі – об’ємом понад 30 млрд куб. метрів. Як ми бачимо з тенденції останніх місяців, європейські компанії починають зберігання газу в Україні, навіть попри війну. Це хороший знак для нас і Європи в цілому”, – зазначив міністр.

Він додав, що для того, аби європейські компанії закачували газ в українські сховища, проведена робота для їх сертифікації за європейськими стандартами. Це є вагомим кроком на шляху до створення в Україні енергетичного хабу.

Міністр зауважив, що з огляду на значну заповненість європейських газосховищ, використання українських ПСГ відіграє значну роль для енергетичного убезпечення європейського континенту в цілому.

Нагадаємо, станом на 12 серпня в українські підземні газові сховища вже закачано 12,3 мільярда кубів блакитного палива.

Як повідомлялося, в Україні почали працювати три високопродуктивні свердловини з сумарним дебітом 425 тис. куб. м газу на добу. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button