Україна

У прокуратурах прикордонних областей виявили 10 зрадників


У прокуратурах прикордонних областей виявили 10 зрадників

Сімом прокурорам і трьом держслужбовцям повідомили про підозру у державній зраді або колабораційній діяльності.


У результаті перевірки діяльності прокуратур у прикордонних областях встановлено десятьох підозрюваних у державній зраді або колабораціонізмі. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.
 
“Під час перевірки у шести областях – Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Луганській, Харківській та Херсонській – виявили факти порушення присяги прокурора і злочини, пов’язані зі збройною агресією РФ. У результаті десятьом працівникам органів прокуратури – сімом прокурорам і трьом держслужбовцям – повідомили про підозру у державній зраді або колабораційній діяльності”, – сказав він.
 
Обвинувальні акти щодо вже колишніх службовців прокуратур Луганської, Донецької, Запорізької та Миколаївської областей перебувають у суді. За даними слідства, они брали участь у створенні псевдопрокуратур на тимчасово окупованих територіях, надавали ворогу інформацію і повідомляли неправдиву інформацію про “скоєння злочинів” окремими підрозділами ЗСУ проти мирного населення.
 
Колишньому керівнику Миколаївської окружної прокуратури Миколі Герману за державну зраду суд уже ухвалив вирок – довічне позбавлення волі.
 
За словами генпрокурора, станом на кінець червня за держзраду, колабораціонізм і пособництво агресору повідомили про підозру 385 співробітникам Нацполіції, шістьом співробітникам Служби безпеки, 22 суддям і працівникам судів. До суду вже спрямували обвинувальні акти стосовно 266 працівників поліції, двох співробітників СБУ і сімох працівників судової системи.

Раніше повідомлялося, що топ-“кріт” із СБУ постане перед судом. Ексначальнику головного управління СБУ у Криму Олегу Кулінічу загрожує до 15 років позбавлення волі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button