Україна

У Повітряних Силах повідомили загальну кількість збитих ракет і дронів РФ


У Повітряних Силах повідомили загальну кількість збитих ракет і дронів РФ

Командувач Повітряних Сил підкреслив, що допомога партнерів неоціненна, але відстоювати незалежність країни мають самі українці.

Сили оборони України збивають близько 85 % ворожих крилатих ракет і ударних БПЛА. Про це в новорічному зверненні повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Командувач підкреслив, що допомога партнерів неоціненна, але відстоювати незалежність країни мають самі українці.

“Сподіваємось на потужну підтримку союзників у 2024 році, але насамперед розраховуємо на власні сили!” – сказав Микола Олещук.

Командувач підбив підсумки роботи українських пілотів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

“Із 24 лютого 2022 року Силами оборони України знищено 1709 ракет різних типів. Серед них: Х-101/555/55 – випущено – 1360, знищено – 1045; Калібр – випущено –  834, знищено – 397; Іскандер-К – випущено 154, знищено – 62. Ударні БпЛА Shahed-136/131 – випущено – 3940, знищено – 3095″, – зазначив генерал-лейтенант Олещук і додав, що на початку 2023 року Україна отримала перші системи Patriot” і відповідно – можливість знищувати “балістику”.

Повідомляється, що вже знищено 15 аеробалістичних Х-47М2 Кинджал і десятки ворожих балістичних ракет. Наразі Повітряні сили очікують на додаткові системи, що зможуть перехоплювати “балістику”.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення знищено 329 росіських літаків і 324 гелікоптери. Авіація Повітряних Сил ЗСУ здійснила понад 16 тис. вильотів.

Українські пілоти знищили кілька російських плавзасобів і вдарили по штабу Чорноморського флоту Росії.

“У 2024-му ми отримаємо західні літаки, більше авіабомб і ракет американського, британського та французького виробництва. Це допоможе нам боротися з ворогом, визволяти нашу землю, очищати наше небо і море від російського мотлоху”, – анонсував командувач.

Нагадаємо, МВС Росії оголосило у “федеральний розшук” командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколу Олещука. Відомство країни-агресора погрожує йому ув’язненням на 20 років.

29 грудня українська ППО знищила 114 зі 158 ворожих повітряних цілей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button