Україна

У полоні перебувають понад 130 жінок із Азовсталі – Верещук


У полоні перебувають понад 130 жінок із Азовсталі - Верещук

Міністр зазначила, що Україна за них боротиметься і звертатиме увагу на дії РФ щодо цих людей.

 
У російському полоні перебувають понад 130 жінок – військовослужбовців, прикордонниць та медпрацівників. Про це заявила віце-прем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу 11 серпня.
 
“У нас із Азовсталі 131 жінка. Серед них є ті, які служили в полку Азов, серед них військові медики, серед них прикордонниці, серед них – 36-а бригада морпіхів, серед них – нацгвардійці, серед них Збройні сили та інші формування”. Також 33 медики, яких вважають не комбатантами за Женевськими конвенціями. Це теж ті, хто перебував на Азовсталі. Також це понад 400 прикордонників. Це буде багато людей, які зараз чекають, що ми про них не забудемо. Ми будемо про це говорити”, – зазначила Верещук.
 
За її словами, Україна за них боротиметься і звертатиме увагу на дії РФ щодо цих людей.
 
“Важливо, щоб світова спільнота тримала у фокусі уваги саме терористичні дії Росії у такому разі. Я вважаю, що за те, що сталося в Оленівці, саме США мали б внести Росію до переліку держав-терористів або держав, які фінансують тероризм. Тому що це чистої води терористичний акт”, – підкреслила віце-прем’єр-міністр.
 
Нагадаємо, у ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області біля будівлі, в якій утримувалися українські військовополонені, стався потужний вибух. У “ДНР” заявили, що під час обстрілу колонії в Оленівці загинули 47 людей, 75 було поранено, зокрема вісім охоронців.
 
Своєю чергою, Генштаб ЗСУ повідомив, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артобстріл виправної установи в Оленівці, а заяви про нібито обстріли з українського боку є відвертою брехнею та провокацією.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button