Україна

У поліції заявили, що умовний строк не рятує ухилянтів від мобілізації


У поліції заявили, що умовний строк не рятує ухилянтів від мобілізації

Цуцкірідзе зазначив, що обираючи умови відбування такого покарання, суд керується тим, що ухилянт – це потенційний військовий ЗСУ.

Заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе заявив, що чоловіки, які отримали умовні терміни покарання, надалі підлягають мобілізації в Україні. Про це повідомляє Цензор.нет.

За словами Цуцкірідзе, обираючи умови відбування такого покарання, суд керується тим, що ухилянт – це потенційний військовий ЗСУ.

“Я думаю, що під час винесення такого рішення суд керується тим, що це в майбутньому потенційний військовий ЗСУ. І виносить рішення таким чином, щоб все ж таки можливість служити в нього була”, – зазначив  заступник голови Нацполіції.

Він додав, що наявність досудового розслідування, навіть підозри – це не привід не служити.

“Тут треба дивитись на те, який запобіжний захід обраний під час розслідування, чи не буде він обмежувати людину в пересуванні. У нас є випадок, коли ми встановили за запитом наших міжнародних колег осіб, відносно яких ведуться слідчі дії в одній з країн Балтії”, – розповів Цукрідзе.

За його словами, декілька років тому там було здійснено викрадення людини з вбивством, фігуранти цієї справи є українці.

“Так от один з них, як встановлено, знаходиться на передовій. Він дав показання і підтвердив, що до цього злочину причетні ще дві особи, які віддали життя, воюючи за нашу країну. Коли він нам відверто підтвердив наші напрацювання, ми йому вручили підозру, а запобіжний захід не обирали”, – заявив заступник голови Нацполіції.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо посилення мобілізації в Україні.

Також повідомлялося, що термін дії воєнного стану та мобілізації в Україні буде діяти ще 90 діб – принаймні до 13 травня 2024 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button