Україна

У платіжках за електроенергію з’являться нові дані


У платіжках за електроенергію з являться нові дані

Електропостачальників зобов’язали в платіжках на оплату вказувати інформацію про початкові та кінцеві показники лічильників, на підставі яких здійснюються нарахування.

Національна комісія з регулювання енергоринку (НКРЕКУ) затвердила нові правила, спрямовані на захист споживачів. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКУ.

Зокрема, для забезпечення побутових споживачів зрозумілою та коректною інформацією про нарахування за спожиту електроенергію, електропостачальників зобов’язали у платіжках на оплату вказувати інформацію про початкові та кінцеві показники лічильників, на підставі яких здійснюються нарахування.

Для споживачів електроустановки, які мають невелику потужність до 0,1 кВт, врегульована організація комерційного обліку та визначення обсягів споживання без встановлення лічильників.

Також спрощена процедура зміни електропостачальника: скорочено нормативно встановлений термін переходу до нового постачальника з 21 до 3 днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у низці європейських країн вартість електроенергії зросла в рази через можливий дефіцит газу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button