Україна

У Перу прем’єр пішов у відставку, – 1News

Це пов’язано з оприлюдненням в ЗМІ інформації про те, що дружина Ектора Валера Пінто звинувачувала його в домашньому насильстві в 2016 році


Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Перу Ектор Валер Пінто заявив в суботу про свою відставку через появу в місцевій пресі інформації про те, що його дружина в 2016 році звинувачувала його в домашньому насильстві по відношенню до себе і дочки. Про це повідомляє “ТАСС”.

“Я визнаю поразку, завдану мені газетами Перу, які пов’язані з ультраправими, – заявив він в ефірі державного телебачення. – [Звинувачення] побудовані на неправдивій інформації. Я збираюся подати в суд на людей, які заявляли, що це правда”.

Президент Перу Педро Кастільо у вівторок привів до присяги новий склад Кабінету Міністрів, який став третім з моменту вступу глави держави на посаду в липні минулого року.

Новини за темою: У Франції створюють новий орган для регулювання ісламської громади

Нагадаємо, президент Перу Педро Кастільо офіційно вступив на посаду у липні минулого року. У другому турі виборів Кастільо здобув перемогу, заручившись підтримкою 50,12% виборців. Його опонентку Кейко Фухіморі від правої партії” Народна сила ” підтримали 49,8%.

Педро Кастільо з 1995 року працював учителем початкових класів у школі № 10465 міста Пунья. Паралельно з учительською діяльністю активно займався профспілковою роботою, ставши лідером єдиної ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ Перу.

Джерело

Back to top button