Україна

У Пекіні зафіксували найчистіше повітря за останні 9 років через заборону феєрверків – новини


Фото з відкритих джерел

Уряд пообіцяв провести “зелені” Ігри, а влада закрила підприємства, що забруднюють навколишнє середовище

Заборона феєрверків напередодні зимових Олімпійських ігор у Пекіні допомогла столиці Китаю зафіксувати найчистіше повітря для Місячного Нового року з тих пір, як дев’ять років тому вперше почали відстежувати забруднювачі повітря, відомі як PM2,5. Про це повідомляє Reuters.

Середня концентрація PM2, 5 – дрібних небезпечних частинок у повітрі – становила 5 мікрограмів на кубічний метр у Пекіні в ніч на понеділок, в порівнянні з середнім показником 289 мікрограмів напередодні Місячного Нового року в 2021 році.

Традиційно китайці святкують Місячний Новий Рік, запалюючи петарди, сподіваючись позбутися невезіння. Але цього року Пекін ввів повну заборону на феєрверки, раніше забороняли їх тільки в центрі міста. Міста на півночі Китаю, в тому числі Чжанцзякоу — місто, де проходять зимові Олімпійські ігри, — також ввели обмеження на продаж і запуск феєрверків.

Влада не встановила прямого зв’язку між забороною феєрверків і зимовими Олімпійськими іграми, але представники природоохоронної служби попередили, що через погодні умови буде складніше підтримувати чистоту повітря під час ігор, які пройдуть з 4 по 20 лютого.

Уряд пообіцяв провести “зелені” Ігри, а влада закрила підприємства, що забруднюють навколишнє середовище, і збільшила споживання екологічно чистої енергії, щоб поліпшити умови в районі Пекін-Тяньцзінь-Хебей. 

Новини за темою: Рівень забруднення повітря у Пекіні перевищив норму у вісім разів, – ВООЗ

Нагадаємо, напередодні Олімпіади-2022 у Пекіні зафіксовано найбільшу кількість випадків COVID-19 за останні півтора року.


[ad_2]
Source link

Back to top button