Україна

У низці областей України учні повернулись до дистанційного навчання

Через загострення ситуації з епідемією коронавірусу низка міст в Україні переводять школярів на дистанційну форму навчання. Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Зокрема у зв’язку зі збільшенням кількості інфікованих всім освітнім закладам Львівщини (окрім закладів дошкільної освіти та спецзакладів) рекомендують перейти на дистанційний режим навчання з 9 березня. З 15 березня школярів можуть відправити на канікули.

У Закарпатській області обмежили відвідування закладів освіти для учнів 5-11 класів, окрім закладів дошкільної освіти, спецзакладів.

В Одесі учнів 5-11 класів переведуть на дистанційне навчання з 15 по 19 березня, а вже з 22 по 26 березня школярів відправлять на канікули, повідомила директор департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич. Для класів початкової школи також можуть організувати дистанційне навчання, але лише за рішенням батьків та вчителя.

У Вінницькій області з 3 березня на дистанційне навчання перевели учнів 1-4 класів. Також дистанційне навчання запровадили в областях, що потрапили до «червоної» карантинної зони: Чернівецькій, Івано-Франківській та Житомирській.

Нагадаємо: раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про початок третьої хвилі COVID-19 в Україні й не виключає можливості чергового локдауну, однак обіцяє максимально керувати ситуацією інструментами адаптивного карантину.

Back to top button