Україна

У Нью-Йорку та у Гаазі підняли українські прапори


У Нью-Йорку та у Гаазі підняли українські прапори

Жовто-блакитні стяги на знак підтримки України та відзнаки її боротьби проти російської агресії підняли мер Нью-Йорка та оборонне відомство Нідерландів.

Український прапор замайорів у суботу, 24 серпня, на будівлі Міністерства оборони Нідерландів у Гаазі, та на Мангеттені у Нью-Йорку, де його особисто підняв мер міста Ерік Адамс.

Він нагадав, що з початком повномасштабної війни місто відразу підтримало Україну – “фінансово і морально”, повідомляє Укрінформ.

“Ми підіймаємо цей прапор, аби заявити, що й далі підтримуватимемо вас у боротьбі за свою свободу й незалежність” – сказав Адамс.

Зазначається, що святкові заходи до Дня Незалежності відбуваються по всій Америці, у кожному штаті.

Також міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс повідомив, що у День Незалежності України жовто-блакитний прапор з’явився поруч з нідерландським прапором на будівлі Міністерства оборони країни.

“Українці щодня мужньо та рішуче борються проти російської агресії. Вони борються за свій суверенітет, але також захищають цей принцип у Європі. Сьогодні, у День Незалежності України, ми підіймаємо український прапор і приділяємо цьому особливу увагу”, – йдеться у повідомленні у соцмережі Х.

 

Раніше повідомлялося, що над тимчасово окупованими територіями Херсонщини у День прапору України замайоріли понад два десятки синьо-жовтих стягів. На опублікованому відео показано, як дрони несуть прапори на окуповані території. Там вони їх скидають над баштами, щоглами і іншими високими металевими конструкціями, а прапори, за допомогою прикріпленого до них магніту, прилипають до конструкцій.

Статую Христа Спасителя у Ріо підсвітять жовто-блакитними кольорами

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 5 =

Back to top button