Україна

У Новій Зеландії починають послаблювати обмеження через коронавірус – Оприлюднено план поетапного відкриття кордонів – новини


Фото з відкритих джерел

Вакциновані громадяни Австралії можуть повернутися додому з 27 лютого, в той час як громадянам інших країн буде дозволено в’їзд з 13 березня

Нова Зеландія оголосила про поетапне відкриття своїх кордонів, оскільки країна починає послаблювати одні з найжорсткіших у світі обмежень, пов’язаних з COVID. Про це повідомляє ВВС.

За словами прем’єр-міністра Джасінди Ардерн, вакциновані громадяни Австралії можуть повернутися додому з 27 лютого, в той час як громадянам інших країн буде дозволений в’їзд з 13 березня. Їм, як і раніше, доведеться самоізолюватися на 10 днів, але програма обов’язкового державного карантину буде скасована.

Новозеландці, що застрягли за кордоном, вітали повторне відкриття.

Ця заява була зроблена після зростаючої критики неоднозначної політики закриття кордонів Веллінгтона, спрямованої на запобігання поширенню коронавірусу.

Кордони Нової Зеландії були закриті майже два роки через пандемію. За цей період в п’ятимільйонній країні було зареєстровано 53 випадки смерті і близько 17 000 випадків захворювання COVID — дуже низькі цифри в порівнянні з рештою світу.

Але в той час як політика закритих кордонів була популярна всередині країни, новозеландці за кордоном заявили, що через неї повернутися додому практично неможливо.

Величезний попит на карантинні місця в готелях закрив багатьох новозеландців.

“Ми пропустили багато важливих життєвих подій, таких як весілля та похорони, але найбільше нам не вистачає зустрічей з родиною та друзями”, — сказав Джо Малкер, який проживає в Сінгапурі.

Новини за темою: В Єврокомісії запевнили, що рішення про відкриття кордонів для українців – це питання кількох днів

Нагадаємо, Данія стала першою країною Європейського Союзу, яка скасувала всі обмеження, введені через COVID-19.


[ad_2]
Source link

Back to top button