Україна

У Німеччині знову відмовилися надавати Україні зброю

Водночас Німеччина готова відправити своїх військовиків до Литви


Фото з відкритих джерел

У Німеччині ще раз категорично відмовилися надавати Україні зброю для оборони від держави-агресора та заявили, що “хочуть вирішити цей конфлікт мирно”. Про це сказала міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт, пише Handelsblatt.

Ламбрехт заявила, що Німеччина нібито не постачає зброю до “кризових регіонів”, щоб не допустити подальшої ескалації конфлікту.

“В українському конфлікті в нас є партнери з переговорів, які повернулися за стіл переговорів – наприклад, у раді Росія – НАТО і в “нормандському форматі”. Ось чому наше завдання – знизити ескалацію. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом”, – сказала міністр оборони Німеччини.

Водночас Ламбрехт додала, що Німеччина може додатково відправити своїх військовиків до Литви через можливі російські загрози. Вона додала, що в НАТО можуть покластися на Німеччину.

Нагадаємо, наприкінці травня минулого року президент Володимир Зеленський дорікнув Німеччині за відмову надавати Україні зброю. Це сталося незабаром після того, як співголова партії “зелених” Роберт Габек під час візиту до Києва заявив, що Україні важко відмовити в праві на отримання оборонних озброєнь.

Джерело

Back to top button