Україна

У Німеччині пояснили, чому затягують із постачанням зброї Україні

У Німеччині пояснили, чому затягують із постачанням зброї Україні

Фото: Alliance/dpa

Кристине Ламбрехт, міністр оборони Німеччини

Федеральний міністр оборони Німеччини Кристине Ламбрехт заявила, що коли справа стосується поставок зброї, Німеччина ніколи не діє самовільно.

 

Федеральний міністр оборони Німеччини Кристине Ламбрехт відкинула звинувачення в тому, що федеральний уряд недостатньо швидко забезпечує Україну зброєю. Про це вона заявила в інтерв’ю Deutschlandfunk Kultur.

 

За словами Кристине Ламбрехт, наразі країна організувала “круговий обмін”: якщо країни ЄС постачають Україні, наприклад, техніку радянського виробництва, то Німеччина пізніше відновить їхні запаси.

 

Водночас щодо прямих поставок танків західного зразка, як зазначила Ламбрехт, такі рішення завжди узгоджуються із союзниками.

 

Наприкінці червня, як додала міністр, Україна вже отримає самохідні гаубиці PzH ​​2000, а для постачання Гепардів потрібна їхня модернізація та навчання. Ламбрехт наголосила, що в центрі уваги також має бути середньострокова і довгострокова підтримка України. Країна має бути оснащена так, щоб вона могла вижити й захистити себе в цій війні.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button