Україна

У Німеччині пікетували офіс Uniper у рамках акції Stop Bloody Energy


У Німеччині пікетували офіс Uniper у рамках акції Stop Bloody Energy

Основна вимога протестувальників до Uniper – припинити бізнес у Росії та припинити фінансування російської військової машини.

 
Представники української спільноти в Німеччині вийшли на акцію протесту до центрального офісу енергокоманії Uniper у Дюссельдорфі в рамках ініціативи Stop Bloody Energy. Про це йдеться у повідомленні на сайті проекту у четвер, 14 липня.
 
“Росія тероризує світ продовольчою кризою, Європу та Німеччину енергетичними ресурсами, які використовують як зброю, а в Україні Росія-терорист знищує громадянське населення! Це гібридна війна країни-терориста з усім світом, яка вимагає негайних дій у відповідь. Корінь зла – це Росія-терорист. Однак, тепер це не тільки про бізнес, а й про моральний вибір кожного, хто бере у цьому участь”, – йдеться у заяві авторів проекту.
 
За словами активістів, Uniper, незважаючи на публічні заяви про засудження російської агресії, зберегла свій бізнес у Росії та продовжує там працювати. 1,3 млрд доларів – щорічний виторг компанії в Росії.
 
“Незважаючи на повномасштабну російську агресію в Україні, яка триває вже більше чотирьох місяців, Uniper продовжує фінансувати країну-терориста. Більше того, незважаючи на міжнародні санкції, компанія погодилася на шантаж росії платити за поставлений газ у російських рублях і відкрила спеціальний рублевий рахунок у російському банку. І вже переказує кошти за цією новою схемою”, – зазначили автори проекту.
 
Основна вимога протестувальників до Uniper – припинити бізнес у Росії та припинити фінансування російської військової машини.
 

 
Нагадаємо, на початку квітня найбільші українські енергетичні компанії ДТЕК, НАК Нафтогаз України та НЕК Укренерго запустили проект #StopBloodyEnergy із закликом до західних компаній припинити співпрацю з Росією у паливно-енергетичній сфері. Сайт містить інформацію про газові, вугільні (торгові), нафтосервісні та машинобудівні компанії, що співпрацюють з Росією. Uniper є одним із учасників цього списку.
 
Також Нафтогаз та ДТЕК звернулися до світової енергетичної асоціації із закликом зупинити членство російських компаній та припинити будь-яку співпрацю з ними.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button