Україна

У НАЗК розповіли про перевірки військкомів


У НАЗК розповіли про перевірки військкомів

Сформовано базу, до якої ввійшли 1800 керівників та заступників керівників ТЦК. На сьогодні розпочато 102 моніторинги.

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірки способу життя військкомів на всіх рівнях. Про це заявив заступник голови НАЗК Артем Ситник в інтерв’ю Українському радіо, яке було опубліковане 24 липня.

Зазначається, що відомство сформувало базу для перевірок, до якої внесено 1800 керівників та заступників керівників Територіальних центрів комплектування (ТЦК).

“Очевидно, що провести перевірки повністю усіх складно, тому ми будемо застосовувати ризикоорієнтований підхід і дивитися в першу чергу ті регіони, що мають найбільші ризики. Незабаром з’являться обґрунтовані висновки щодо наявності кримінальних правопорушень. На сьогодні, після попереднього аналізу матеріалів, розпочато 102 моніторинги способу життя, але ця цифра не є остаточною”, – наголосив Ситник.

Він пояснив, що моніторинг способу життя – первинна перевірка, яка закінчується обґрунтованим висновком, а потім органи досудового розслідування більш детально з’ясовують обставини корупційної схеми.

Водночас він підкреслив, що процес моніторингу дуже прискорило би відновлення електронного декларування. 

“Йдеться про обов’язкове декларування – коли особа, яка обіймає посаду з підвищеним корупційним ризиком, зобов’язана подати декларацію. Після відновлення декларування ми отримаємо ще один механізм проведення повних перевірок декларацій. Це буде значно продуктивніше і ми набагато швидше отримаємо ті відповіді, які нас цікавлять”, – уточнив замглави НАЗК.

Нагадаємо, 24 липня ДБР затримало колишнього одеського військкома Євгена Борисова, який потрапив у гучний скандал. 

Журналісти знайшли в Іспанії майно його сім’ї на мільйони доларів, придбане під час повномасштабної війни.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button