Україна

У НАЗК розпочали моніторинг способу життя заступника глави ДБР


У НАЗК розпочали моніторинг способу життя заступника глави ДБР

Посадовець проживає у ЖК Києва Regent Hill, однак, у декларації не зазначив елітну квартиру. Моніторинг способу життя Олександра Удовиченка розпочали саме на підставі журналістського матеріалу.

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало моніторинг життєвого стилю заступника директора Державного бюро розслідувань Олександра Удовиченка після оприлюднення розслідування hromadske “Золота квартира за майже мільйон доларів: як живе ‘тітка’ заступника директора ДБР”. Про це пресслужба НАЗК повідомила авторці матеріалу у середу, 10 липня.

У розслідуванні вказано, що Олександр Удовиченко проживає у квартирі в одному з елітних ЖК Києва – Regent Hill, тоді як в його декларації зазначено лише орендовану квартиру в Голосіївському районі міста.

Квартира в Regent Hill належить близькій родичці коханої жінки Удовиченка Христини Копач, – Ірині Копач.

У матеріалі припускають, що ця родичка, ймовірно, є тіткою жінки.

Копач придбала квартиру площею 125 м² у жовтні 2022 року за 1,9 млн гривень, що значно нижче ринкової вартості такої нерухомості у вказаному ЖК.

Раніше у НАЗК повідомили, що в Україні держреєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, може різко зрости.

У 2023 році до реєстру корупціонерів потрапили 2420 осіб, це майже утричі менше порівняно з довоєнним 2021 роком (7 тис.). Найбільше людей потрапило до реєстру через пропозицію чи обіцянку неправомірної вигоди за дії або бездіяльність у владі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button