Україна

У НАЗК назвали результати роботи Порталу повідомлень викривачів корупції


У НАЗК назвали результати роботи Порталу повідомлень викривачів корупції

Порівняно з іншими каналами повідомлень, портал став найбільш дієвим механізмом для вчасного отримання викривачами захисту прав.

Єдиний портал повідомлень викривачів корупції за рік роботи отримав понад 3,8 тисячі заяв. Про це повідомляє Нацагентство з питань запобігання корупції.

Зазначається, що порівняно з іншими каналами повідомлень, портал став найбільш дієвим механізмом для вчасного отримання викривачами захисту прав.

За час роботи було покращено публічну частину порталу, а саме додано інформаційні блоки та посилання на джерела; покращено блок інформаційних підказок та приміток для заявників; запроваджено пошуковий фільтр для організацій, що під’єднані до порталу в розділі Аналітика.

У НАЗК додали, що наразі існує необхідність уніфікації поняття “викривач”, зокрема, шляхом узгодження визначення цього терміну в Кримінальному процесуальному кодексі України з відповідною нормою Закону України Про запобігання корупції.

Нагадаємо, Єдиний портал повідомлень викривачів корупції розпочав роботу 6 вересня 2023 року.

Також повідомлялося, що скандальний законопроєкт, який передбачає можливість “відкупу” для корупціонерів ще буде допрацьований. Зараз над ним працює відповідний парламентський комітет.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − three =

Back to top button