Україна

У Нацслужбі здоров’я нагадали, яким лікарям треба показати дітей перед школою

Національна служба здоров’я України нагадала, яких лікарів потрібно пройти та які аналізи слід здати дітям перед школою, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу НСЗУ у Телеграмі.

“Перед початком школи майбутні першокласники мають пройти медогляд. Тож нагадуємо, яких потрібно відвідати лікарів та зробити аналізи: хірург, ортопед-травматолог, офтальмолог, стоматолог, аналіз крові на гемоглобін, інші аналізи та спеціалісти за показаннями”, – ідеться у повідомленні.

У результаті педіатр або сімейний лікар випише медичну довідку № 086-1/о про стан здоров’я дитини, діагноз, групу на фізкультурі.

Також першачкам потрібна довідка про зроблені профілактичні щеплення за формою № 063/о.

“А ось учні 2-11 класів мають проходити медичний огляд раз на рік, але не обов’язково перед навчальним роком. Потрібні консультації та аналізи за віком підкаже педіатр чи сімейний лікар”, – зауважили у НСЗУ.

Медичні огляди учнів входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними. Для консультації вузьких спеціалістів педіатр чи сімейний лікар створить електронне направлення.

Направлення не потрібне до гінеколога, психіатра, нарколога, стоматолога та лікаря, в якого під наглядом перебуває дитина з хронічними захворюваннями.

 

 

 

 

Back to top button