Україна

У Нацполіції оголосили про початок операції з порятунку дітей на Донбасі


У Нацполіції оголосили про початок операції з порятунку дітей на Донбасі

На Донеччині зараз перебувають приблизно 52 тисячі дітей. Батьків доводиться вмовляти, щоб їх евакуювати.

 
Поліцейські на Донеччині заявили про намір евакуювати з регіону всіх дітей. Сім’ям обіцяють надати житло. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому у п’ятницю, 29 липня, на сторінці Нацполіції України у Facebook.
 

“Поліція не тільки евакуює родини, а й спільно з Донецькою ОВА організує поселення – у безпечних регіонах України та за кордоном. Отримати допомогу можна за телефоном “гарячої лінії” 0994235160″, – зазначили правоохоронці.
 
Як указано, на сьогодні на Донеччині залишаються приблизно 52 тисячі дітей. Вони перебувають під постійними бомбардуваннями, у сирих підвалах, без електрики, газу, води, без доступу до медичної допомоги, а в перспективі – холодна зима без опалення. Крім того, діти не мають змоги навчатися.
 
Незважаючи на це, наголошують у Нацполіції, батьків доводиться вмовляти вивезти дітей.
 
“Правоохоронці евакуюватимуть дітей, якщо цього хоче хоча б один із батьків. Категорична відмова обох батьків від евакуації фіксуватиметься, і в разі настання тяжких наслідків вони братимуть відповідальність за життя дитини на себе”, – наголосили у відомстві.
 
Нагадаємо, за останніми даними, з початку повномасштабної війни з Росією в Україні загинули 358 дітей, ще 690 отримали поранення.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button