Україна

У НАТО розділилися на думці про доцільність діалогу з Путіним

У НАТО розділилися на думці про доцільність діалогу з Путіним

Фото: nato.int

У НАТО розділилися на думці про доцільність розмови з Путіним

Франція, Німеччина та Угорщина виступають за переговори з Росією, тоді як у Британії, Польщі та інших країнах вважають, що це буде на руку Путіну.

Лідери країн-учасниць НАТО дотримуються різних думок щодо того, чи варто вести діалог із президентом РФ Володимиром Путіним щодо його вторгнення в Україну. Про це у вівторок, 29 березня, повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з перебігом обговорень, а також на документи.

За інформацією агентства, члени НАТО також по-різному оцінюють і яку зброю слід відправляти в Україну. Зокрема, Франція та Німеччина виступають за якнайшвидше припинення вогню та виведення російських військ з України, підтримуючи таким чином діалог.

В одному з документів, пов’язаних з переговорами членів НАТО, зазначено, що інші країни вважають, що діалог між Парижем і Берліном з Москвою є контрпродуктивним і може “зіграти на руку Путіну”. Зокрема, так вважають у Великій Британії, Польщі та деяких країнах Східної та Центральної Європи, крім Угорщини. Ці країни, як пише Bloomberg, скептично ставляться до переговорів, оскільки вважають, що президент Росії всерйоз не розглядає можливість укладання мирної угоди.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині кардинально поміняли прогноз наприкінці війни в Україні. Тепер у Берліні вважають, що Росія не зможе перемогти.

Лідери Німеччини служили Путіну “корисними ідіотами” – Politico


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button