Україна

У «Нафтогазі» розповіли – як можна зменшити ціну на газ для населення

Ціна на газ для населення України може зменшитися, якщо держава збільшуватиме власний видобуток, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це сказав голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.

“Початковий план передбачав, що з квітня 2018 року механізм початковий зобов’язань і регулювання ціни, який встановлює уряд, буде прибрано, а ціна буде регулюватися попитом і пропозицією”, – сказав він.

На його думку, відміна спеціальних зобов’язань дозволить зняти питання ціни на газ для населення “з політичного горизонту”.

“Реформа, яку ми розпочали, передбачає, що кошти, які буде заробляти як держава, так і приватні видобувники, буде направлятися на збільшення видобутку. Саме збільшення видобутку газу, яке вже почало відбуватися, збалансує ціну”, – зазначив керівник “Нафтогазу”.

Нагадаємо, загальноукраїнський холдинг OKKO Group оформив імпорт першого мільйона кубометрів природного газу із Західної Європи. Ресурс придбано у міжнародного енерготрейдера AOT Energy.

Як зазначили у прес-службі, OKKO Group має наміри збільшити обсяги придбання природного газу до 30 мільйонів кубометрів щомісяця.

При цьому активність на європейських газових ринках планується наростити з весни, коли закінчується паливний сезон і ресурс можна придбати на 30-40% дешевше, ніж у пікові періоди споживання. Після цього його буде закладено на зберігання у підземні сховища.

 

 

 

 

Back to top button