Україна

У Нафтогазі назвали головну проблему монетизації субсидій

Грошима, які держава сплачує у вигляді субсидій, повинен вільно користуватись споживач, в іншому випадку це не можна називати монетизацією, інформує 1NEWS.

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.

“Якщо гроші не потрапляють на рахунок споживача, і споживач не має права вільно ними користуватися, це не монетизація. Наші споживачі – цивілізовані і відповідальні. І наш досвід роботи з ними вказує, що рівень розрахунку населення – 95%. Тому давати гроші людям – не тільки потрібно, а вкрай потрібно. І це набагато безпечніше. І саме давши гроші людям, ми можемо чітко відстежити, які рахунки є фіктивними, тобто, які абоненти не існують і крадуть гроші через неіснуючих абонентів, а які абоненти є існуючими”, – сказав Коболєв.

Він також зазначив, що основна проблема монетизації субсидій полягає в тому, що потрібно перевірити, хто є реальним споживачем, а хто фіктивним.

“Вся проблема з монетизацією субсидій обертається навколо простого слова “верифікація”. Тобто, перевірка, які рахунки субсидіантів є реальними, а які є фіктивними. Якщо це зробити, я впевнений, ми побачимо дуже цікаву картину. Ми побачимо, що реальних людей менше, ніж ті, на кого нараховували субсидії останні 2-3 роки. І це буде велике запитання до тих, хто цю верифікацію вчасно не зробив”, – повідомив Коболєв.

 

 

 

Back to top button