Україна

У НАБУ розповіли, кого стосується справа про “розкрадання в оборонці”

Основна частина листувань у 87 сторінках, які ГПУ навесні 2017 року передало до НАБУ, стосується розслідувань протиправної діяльності компаній, підконтрольних двом народним депутатам. Про це 17 березня заявили у прес-службі  Національного антикорупційного бюро, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Йдеться про факти заволодіння 300 млн куб. м газу (кримінальне провадження від 12.12.2016 р.) та одного з епізодів заволодіння коштами “Укрзалізниці” (провадження від 31.03.2016 р.)”, – зазначили у НАБУ.

У першому випадку до кримінальної відповідальності притягуються службові особи та неформальні куратори ТОВ “Енергія-Новий Розділ” і ТОВ “Енергія-Новояворівськ”, бенефіціарами яких є два народні депутати (один з них — голова комітету Верховної Ради з питань транспорту), зазначили у відомстві.

“Досудове розслідування у цій справі завершено, матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого її скерують до суду. Встановлена сума збитків – 1,4 млрд грн”, – зауважили в НАБУ.

Також у бюро повідомили, що відповідно до провадження накладено арешт на дві ТЕЦ, які фактично належать народним депутатам “та використовувались для вчинення злочину їхніми підлеглими”, їх передано в управління АРМА.

“У другому кримінальному провадженні  за фактами заволодіння коштами “Укрзалізниці” справу стосовно двох осіб скеровано до суду”, – повідомили в НАБУ.

У двох вказаних кримінальних провадженнях детективи НАБУ притягнули до відповідальності 15 осіб, загальна сума збитків через корупцію становить 1,5 млрд грн.

Back to top button