Україна

У МЗС відповіли на заяву Сіярто про послаблення ЄС через війну


У МЗС відповіли на заяву Сіярто про послаблення ЄС через війну

Заяву Петера Сіярто прокоментував речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

 
У МЗС України відреагували на слова міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто, який заявив, що війна РФ проти України нібито послабила Європейський Союз. Спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що Угорщині не вдасться відсидітися та перечекати війну.
 
“Ми маємо сказати правду про те, що лідери ЄС не змогли захистити людей у ​​Європі від того, щоб вони не платили за війну, за яку взагалі не несуть відповідальності”, – зазначив він.
 
За словами Ніколаєнка, правда полягає в тому, що до ослаблення ЄС наводять спроби Будапешта зруйнувати внутрішню єдність.
 
“Ніхто не повинен забувати: українці платять своїм життям за те, щоб в інших куточках Європи люди не бачили жахів війни. Російська агресія – гібридна. Вона не зводиться лише до військової складової. Росіяни атакують українські міста та села крилатими ракетами та танками, а країни ЄС – захмарними цінами на газ і пропагандою. Нагадаємо, що Росія почала шантажувати європейських споживачів постачанням енергоресурсів і високим цінником ще з листопада 2021 року – за три місяці до початку повномасштабного вторгнення на територію України”, – заявив речник МЗС України.
 
Він також зазначив, що напад РФ на Україну – це напад на весь демократичний світ та демократичні цінності.
 
“Марно сподіватися, що вдасться відсидітися; прикинутися, що те, що твого сусіда розриває на шматки, тебе не стосується. Це не може бути так хоча б і тому, що на території України проживає понад 150 000 українців угорського походження, турботу про які системно наголошує Будапешт. Історія все розставить на свої місця. Імена тих, хто був на боці добра, і тих, хто на боці зла, будуть вписані до підручників”, – наголосив Ніколенко.
 
Нагадаємо, раніше Сіярто заявив, що Угорщина не підтримує запровадження візових обмежень для росіян і не підтримує розширення санкцій щодо РФ.
Також повідомлялося, що Угорщина зголосилася допомогти РФ із транзитом нафти.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button