Україна

У МЗС відповіли на заяву італійського сенатора про Україну


У МЗС відповіли на заяву італійського сенатора про Україну

Ніколенко зазначив, що майже в кожній країні знайдуться політики, які намагатимуться сподобатися Путіну.

Спікер МЗС України Олег Ніколенко відреагував на слова італійського сенатора Массиміліано Ромео, який заявив, що міжнародне співтовариство має вирішувати долю війни, розв’язаної Росією, замість українців. Про це пише УНІАН.

“Заява італійського сенатора відображає його особисту думку. Прем’єр-міністр Джорджія Мелоні чітко артикулювала позицію Італії: і про необхідність продовження підтримки України на тлі російської агресії, і про беззастережне право українців визначати своє майбутнє”, – зазначив Ніколенко.

За його словами, майже в кожній країні знайдуться політики, які намагатимуться сподобатися президенту РФ Володимиру Путіну.

“Водночас вони повинні усвідомлювати, що, поширюючи російські наративи, вони заохочують Росію до продовження її злочинів проти України. Але без миру в Україні не буде миру в Європі. Тому в перемозі українців мають бути зацікавлені й італійські сенатори, якщо вони справді дбають про інтереси своєї країни”, – заявив спікер МЗС.

Як повідомляло видання Euractiv, італійський сенатор від партії Ліга Массіміліано Ромео заявив, що українці не повинні самостійно приймати всі рішення про їхнє майбутнє у зв’язку з російським вторгненням. Водночас він вважає, що міжнародне співтовариство має відігравати роль з урахуванням інтересів України.

Раніше новий прем’єр Італії Джорджії Мелоні підтримала Україну та партнерів НАТО у боротьбі з російською агресією, і зазначила, що саме українці мають вирішувати, як війна має бути врегульована.

Також повідомлялося, що екс-прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що відновив зв’язок із президентом РФ Володимиром Путіним і нещодавно обмінявся з ним “милими листами”.

В Офісі президента із сарказмом відреагували на слова Берлусконі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button