Україна

У МЗС відповіли на заклик послів РФ страчувати азовців


У МЗС відповіли на заклик послів РФ страчувати азовців

В українському зовнішньополітичному відомстві констатували, що немає різниці між російськими дипломатами, які закликають страчувати українських військовополонених і російськими солдатами, які це роблять.

Заклик посольства РФ повісити українських захисників із полку Азов показує, що немає різниці між російськими дипломатами та російськими військовими злочинцями. Про це у суботу, 30 липня, заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Twitter.

У такий спосіб він прокоментував заклик російського посольства у Британії повісити українських військових.

“Прочитайте це, коли вам кажуть, що Росію не можна ізолювати. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають до розстрілу українських військовополонених, та російськими військами, які роблять це у Оленівці. Усі вони є співучасниками цих військових злочинів”, – написав Ніколенко.

Він наголосив, що всі вони мають відповісти за свої злочини.

Нагадаємо, посольство РФ у Великій Британії заявило, що українські військовослужбовці з полку Азов “заслуговують на принизливу смерть” – повішення. Повідомлення із закликом опубліковано у Twitter російського посольства.

Нагадаємо, 29 липня російські окупанти вчинили теракт у в’язниці в Оленівці, де утримували полонених українських військових, у тому числі з Азова. Загинули 53 людини, ще десятки зазнали поранень. Москва, заявивши, що ЗСУ нібито самі вдарили по своїх солдатах з HIMARS, але, наприклад, Інститут вивчення війни, відкидає цю версію. Детально про теракт у матеріалі Вибух зсередини.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button