Україна

У МЗС Франції запевнили, що між Берліном і Парижем нема “розколу”


У МЗС Франції запевнили, що між Берліном і Парижем нема розколу

Французький міністр наголошує, що сторони згодні з 80% питань і додає, що в обох країн спільна мета – підтримати Україну.

Розколу між Францією та Німеччиною немає, попри очевидні розбіжності між президентом Емманюелем Макроном та канцлером Олафом Шольцем стосовно України. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне в інтерв’ю газеті Le Monde, опублікованому в суботу, 2 березня

“Не існує франко-німецького зіткнення, ми згодні з 80% питань”, – запевняє Стефан Сежурне.

Голова французького МЗС також прокоментував завуальований докір французького лідера Німеччині, що довгий час вагалася з наданням ЗСУ певного важкого озброєння.

“Тут немає ніякої драми, бо в нас спільна мета – підтримати Україну”, – наголосив міністр.

За його словами, Франція та Німеччина мають “різний ступінь зобов’язань” з початку війни в Україні, зокрема “стосовно ракет”.

Очільник французького відомства відкинув ідею про те, що дискусії про військову присутність в Україні мають передвиборчі цілі напередодні європейських виборів у червні.

“Це питання не є виборчим, воно є екзистенційним. Україна опинилася в центрі передвиборчих дебатів, тому що насправді існують розбіжності в позиціях щодо цього питання. Я б волів, щоб це було не так, і щоб існував широкий консенсус поза партійними розбіжностями”, – резюмував Сежурне.

Нагадаємо, ЗМІ заявили, що Еммануель Макрон та Олаф Шольц не ладнають між собою і це може зашкодити Україні. 

У партії Шольца закликали до співпраці з Макроном для допомоги Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button