Україна

У МВС розповіли, як працює військова комендатура на Курщині


У МВС розповіли, як працює військова комендатура на Курщині

Близько 90% жителів на підконтрольних територіях РФ – це люди віком 60+ років, також є онкохворі та хворі на цукровий діабет.

Військова комендатура, створена на контрольованих Україною територіях Курської області повністю забезпечує базові потреби місцевих жителів, згідно з Женевськими конвенціями. Про це у вівторок, 20 серпня, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

“Ми не окуповували ці території, не встановлювали ніякої влади. Там діє військова комендатура, і ті люди, які там позалишалися, отримують від військових гуманітарку і ліки. Це прописано у Женевських конвенціях. Це не бажання показатися добрими, це питання відповідальності держави. І ми показуємо, що Україна – це відповідальна держава, яка дотримується підписаних нею конвенцій”, – заявив він.

Клименко розповів, що 90% жителів на підконтрольних територіях Курщини – це люди віком 60+ років, також є онкохворі та хворі на цукровий діабет.

“І ми не маємо права їх залишити там помирати. Тому відбувається така робота. Військова комендатура забезпечує повністю життєдіяльність тих регіонів, де наші війська проводять оборонну операцію”, – зауважив посадовець.

Як пояснив Клименко, від військових надходять запит – і їм передають все необхідне для місцевих жителів через поліцію та Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, минулого тижня у Курській області Росії створили військову комендатуру, її очолив генерал Едуард Москальов.

Без крадіжок унітазів: яких законів на території Росії дотримується ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 3 =

Back to top button