Україна

У МВС розповіли, де окупанти поставили розтяжки у Бучі

У МВС розповіли, де окупанти поставили розтяжки у Бучі

Фото: facebook.com/moden.ua

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський

Місцева влада не рекомендує жителям міста повертатися до своїх будинків, а зачекати поки населений пункт перевірять на наявність вибухових пристроїв.

У Бучі російські окупанти у помешканнях, де знаходили українську символіку, залишили міни-розтяжки. Про це у вівторок, 5 квітня, розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, повідомляє прес-служба МВС України.

Монастирський зазначив, що лише за одну добу рятувальники виявили понад чотири тисячі вибухонебезпечних предметів на території міста.

“Це і снаряди, що не розірвалися, і залишки вибухівки, і міни-розтяжки. Зокрема, фіксують міни-розтяжки, які є в будинках. Окупанти заходили в квартири, якщо виявляли українську символіку або документи військовослужбовців, залишали розтяжки, гранати. Тому йде надзвичайно складна та відповідальна робота. За міжнародними стандартами один день активних бойових дій означає місяць розмінування”, – сказав міністр.

Нагадаємо, під час окупації міста Буча військові РФ, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, вбили мирних жителів і з метою приховування злочину підпалили їхні тіла.

Раніше повідомлялося, що російських військовослужбовців, які здійснювали масові вбивства та тортури мирного населення у Бучі на Київщині, повертають в Україну.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button