Україна

У МОЗ заперечили епідемію гепатиту А


У МОЗ заперечили епідемію гепатиту А

Випадки захворювання на гепатит А фіксуються щороку в різних областях і найчастіше – у холодну пору року, зазначилив міністерстві.

Справжній спалах гепатиту А зафіксовано тільки на Вінниччині, а в інших регіонах зареєстровано поодинокі випадки, епідеміологічний зв’язок між ними не встановлено. Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Повідомляється, що випадки захворювання на гепатит А фіксуються щороку в різних областях і найчастіше – у холодну пору року.

Фахівці пояснили, що спалахом інфекційної хвороби називають ситуації, коли кілька захворювань на інфекційну хворобу пов’язані між собою загальним джерелом та (або) фактором передачі інфекції.

Кузін підкреслив, що ознаки спалаху захвврюваності є тільки на Вінниччині, де зареєстровано майже дві з половиною сотні випадків, і фахівці вивчають усі можливі джерела зараження, а в  інших регіонах випадки гепатиту А не мають загального епідеміологічного зв’язку, і хворих небагато.

“Загалом по країні за результатами проведення епідрозслідувань випадків захворювань на вірусний гепатит А не встановлено епідеміологічного зв’язку між випадками захворювань в різних областях”, – наголошують у МОЗ.

За даними МОЗ, станом на понеділок, 6 листопада випадки гепатиту А були зафіксовані:

у Вінницькій області (245 випадків у період з 17 жовтня по 6 листопада, 182 людини госпіталіховані, з яких 128 уже пройшли лікування і виписані, ще 54 пацієнти – у лікарнях);

у Тернопільській області (1 випадок);

у Закарпатській області (11 випадків);

у Дніпропетровській області (3 випадки);

в Івано-Франківській області (12 випадків).

“Кожен випадок окремо розслідують фахівці центрів контролю та профілактики хвороб – вивчають як джерело зараження, так і проводять аналіз контактного кола осіб, хто міг бути “переносником” вірусу або потенційно може бути інфікованим”, – розповіли у міністерстві.

Нагадаємо, за останніми даними, кількість хворих на вірусний гепатит А у Вінницькій області зросла до 231. На Вінниччині оголосили надзвичайну ситуацію обласного рівня через спалах гепатиту А.

Гепатит А: чи введуть карантин через спалах хвороби Боткіна

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button